fbpx

Beljakovinske mešanice

Beljakovinske mešanice vsebujejo več virov beljakovin, vsaka od teh beljakovin pa ima svoj edinstven profil aminokislin in hitrost absorpcije. Različni časi absorpcije pomenijo kako hitro jo telo lahko presnovi. Zaradi tega jim lahko tudi rečemo da so bolj vsestranske. Preberi več

    Beljakovinske mešanice so odlični dodatki za trajno sproščanje beljakovin čez dan, med obroki in pred spanjem. Jemanje beljakovin pred spanjem je priporočljivo, saj takrat naše telo najbolj potrebuje aminokisline za pomoč pri obnovi. Beljakovinska mešanica je preprosto vsak izdelek ali dodatek, ki vsebuje več virov beljakovin.

    Pogosta beljakovinska mešanica, ki jo najdemo v številnih prehranskih dopolnilih, je kombinacija koncentrata sirotkinih beljakovin in izolata sirotkinih beljakovin včasih pa je dodan celo hidrolizat. Tak izdelek je npr. 100% Gold Standard Whey, Optimum Nutrition. Druga dokaj pogosta beljakovinska mešanica so beljakovine sirotke in kazeina. Če razmišljate o beljakovinski mešanici v primerjavi s sirotko, vam bodo najboljše beljakovinske mešanice zagotovile dobro zaokrožen in uravnotežen beljakovinski profil, z različnimi časi sproščanja. Kot takšne so zato primerne za dodatke obroku ali nadomestke obroka, saj telo dalj časa “hranijo” z beljakovinami.

    Nasprotno pa so beljakovine sirotke iz samo enega vira same po sebi izjemno hitro delujoče in telesu zagotavljajo takojšnje gorivo za moč, energijo in znatno rast mišic. Beljakovine sirotke boste tako morali jemati pogosto, če boste želeli ohraniti uravnoteženo raven beljakovin v telesu čez dan. Sirotkine beljakovine, ki so čisti izolat ali hidrolizat so zato za razliko od mešanic bolj primerne v času, ko telo potrebuje hiter vnos beljakovin (npr. po treningu). Beljakovinske mešanice pa so bolj primerne, ko telo potrebuje različne čase absorpcije beljakovin. Bolj primerne so tako čez dan kot dodatek obroku ali nadomestek obroka ter pred spanjem.


NOV OKUS
55.99

Beljakovinske mešanice

Diet Whey 1000g – Applied Nutrition

34.99
22.99
42.99
25.99
-14%

Beljakovinske mešanice

Olimp, Pro Whey Shake – 700g

Original price was: €27.99.Current price is: €23.99.
Ni na zalogi

Beljakovinske mešanice

Diet Whey 1800g – Applied Nutrition

59.99