fbpx

Whey Izolat

Whey Izolat oz. izolat sirotkinih beljakovin je visoko filtrirana oblika sirotkinih beljakovin. Zaradi visoke stopnje filtracije ga zaznamuje hitrejša absorpcija in večja čistost.Preberi več

    Na splošno sirotkine beljakovine vsebujejo zelo majhno količino laktoze. Izolat sirotkinih beljakovin zaradi finega filtriranja praktično skoraj ne vsebuje laktoze (manj kot 1%). Poleg tega ima izolat sirotkinih beljakovin na splošno manj maščob, holesterola, ogljikovih hidratov in kalorij kot na primer koncentrat sirotkinih beljakovin, beljakovinske mešanice ali kazein. Vsebuje pa tudi večjo mero aminokislin razvejane verige BCAA. Zaradi tega je odlična izbira za tiste z lažjo intoleranco na laktozo, pa tudi za tiste, ki želijo ohraniti mišice in hkrati izgubiti maščobo. Najboljši izolati sirotkinih beljakovin običajno vsebujejo vsaj 90 % beljakovin, kar je večja vsebnost beljakovin kot njihova koncentrirana oblika.

    Whey izolat je zaradi večje čistosti in hitrejše absorpcije zelo primerna oblika sirotkinih beljakovin, v kolikor želite telo čim hitreje nahraniti takoj po opravljenem treningu, ter še bolj spodbuditi rast mišic. Prav tako je zaradi nizke kaloričnosti pogosto priljubljena izbira tistih, ki v svoji dieti želijo čim manj kalorij in ogljikovih hidratov.

    Whey izolati so znani tudi po njihovi odlični topnosti in dobrem mešanju ter veliki izbiri okusov. Ker so lažje prebavljivi so pogosto tudi priljubljena izbira za tiste, ki imajo želodčne in prebavne težave.

    Kot rečeno, gre izolat sirotkinih beljakovin skozi veliko intenzivnejši postopek filtriranja, imenovan mikrofiltracija. Pri tem pa se odstrani večina ogljikovih hidratov in maščob. Zato je izolat sirotkinih beljakovin manj kaloričen kot nekatere druge oblike. Končni rezultat tega filtriranja so beljakovine, ki so bolj nedotaknjene in čistejše kot beljakovine sirotke v obliki koncentrata.


NOV OKUS
38.99
NOV OKUS
2.20