fbpx

Glutamin

Glutamin je naravno prisotna aminokislina, ki je najbolj razširjena v človeškem telesu. Ima pomembno vlogo pri imunskem in črevesnem zdravju, tvorbi glukoze ter uravnavanju kislinsko-bazičnega ravnovesja.Preberi več

    Glutamin ima pomembno vlogo pri podpori imunskega sistema. Je zahtevani vir goriva za imunske celice, zlasti bele krvničke in nekatere črevesne celice. Raven glutamina se lahko zmanjša zaradi nekaterih večjih poškodb ali operacij.

    Njegova nezadostna raven lahko ovira pravilno delovanje imunskega sistema. Zaradi teh razlogov se tudi po večjih poškodbah in operacijah pogosto priporoča prehrana, ki vsebuje živila, bogata z glutaminom (živalske beljakovine) in jemanje prehranskega dodatka glutamina.

    Ima pomembno vlogo pri spodbujanju dobrega zdravja črevesja, saj izboljšuje prebavo hrane in ščiti pred puščanjem črevesja. Športnikom, ki svoje telo in imunski sistem močno obremenjujejo, dodaten vir glutamina koristi, saj lahko intenzivni vsakodnevni treningi vplivajo na črevesno sluznico ter povečajo tveganje za bolezni in slabšo absorbcijo hranil.

    Glutamin ima tako pomembno vlogo pri številnih fizioloških funkcijah našega telesa v zdravem stanju, v mirovanju, med naporno telesno vadbo ter v obdobjih bolezni in obolenj.


24.99
Ni na zalogi