fbpx

Whey Hidrolizat

Whey Hidrolizat oz. hidrolizat sirotkinih beljakovin (Hydro Whey) je najbolj čista oblika sirotkinih beljakovin, ki nastane s postopkom imenovanim hidroliza. Zaznamuje ga skorajda zanemarljiv odstotek laktoze in najhitrejša absorpcija izmed vseh sirotkinih proteinov.Preberi več

    Hidrolizat sirotkinih beljakovin nastane s hidrolizo koncentrata in/ali izolata sirotkinih beljakovin. Beljakovine sirotke se razgradijo na manjše beljakovinske fragmente s postopkom, imenovanim “encimska hidroliza”. Med hidrolizo encimi, ki cepijo beljakovine, razgradijo dolge beljakovinske verige (lahko bi rekli da jih pred-prebavijo) in nastanejo peptidi sirotke (kratke aminokislinske verige). Ta proizvodni korak omogoča hitrejšo prebavo, s čimer aminokisline prispejo do vaših mišic še hitreje in še bolj pospešijo njihovo rast. Zaradi tega je hidrolizat sirotkinih beljakovin še lažje topen in še hitreje prebavljiv kot izolat sirotkinih beljakovin. Hidrolizat sirotkinih beljakovin je zato tudi praktično brez maščob in laktoze.

    Poleg povečanja energije je tudi eden najbogatejših virov BCAA (aminokislin z razvejano verigo, ki so ključne za rast mišic), ima antioksidativne učinke, krepi delovanje imunskega sistema in pospešuje regeneracijo mišic. Čeprav so te prednosti nedvomno pomembne, pa je hitrost prebave tista, zaradi katere te beljakovine izstopajo pred ostalimi.

    Ko gre za hitrost prebave, je Hydro Whey najhitrejša vrsta beljakovine. Absorbira se bistveno hitreje kot izolat ali druge oblike kot so npr. Koncentrat sirotke, Beljakovinske Mešanice in seveda Kazein. Whey Hidrolizat je zaradi visoke kvalitete in seveda temu primerne tudi cene, bolj pogosto izbira profesionalnih športnikov saj je najboljša možna izbira beljakovin takoj po treningu.