fbpx

Kreatin Monohidrat

Kreatin monohidrat je najbolj priljubljena in razširjena oblika kreatina, na katerega prisegajo športniki, bodybuilderji in ostali fitnes navdušenci.Preberi več

  Kreatin je eno izmed najbolj raziskanih prehranskih dopolnil, med katerimi pa je bil najbolj raziskan prav kreatin monohidrat.

  Ta oblika je sestavljena iz molekule kreatina in molekule vode, tako da je kreatin monohidrat približno 90-odstotni kreatin po teži.

  Pogosto je kreatin tudi mikroniziran ali mehansko obdelan, da se izboljša topnost v vodi. Boljšo topnost v vodi pa pogosto povezujejo z večjo sposobnostjo telesa, da ga absorbira.

  Poleg lastnosti kreatina da poveča fizično moč, lahko ta oblika kreatina poveča tudi vsebnost vode v mišičnih celicah. To pa posledično lahko privede do ugodnih učinkov na rast mišic, saj pošilja signale, povezane z nabrekanjem celic.

  Nekaterim fitnes navdušencem je ta lastnost držanja vode všeč tudi zato, ker mišice posledično hitreje izgledajo večje.

  Zaradi njegovih pozitivnih lastnosti in dokazanih učinkov, je pogosto tudi dodajan v različne proteinske shejke in napitke. Glede na to, da pomaga telesu do večje fizične moči in ekplozivnosti, pa je priljubljena sestavina tudi v številnih Pre workout izdelkih.

  Dopolnjevanje prehrane s takšnimi izdelki, ki že vsebujejo vsebujejo kreatin (kot naprimer prej omenjeni proteinski shejki in pre-workout izdelki) je lahko praktično in tudi cenovno priročno z vidika 2 v 1. Vendar je večini fitnes navdušencev in bodybuilderjev bolj všeč jemati kreatin kot ločen izdelek, saj imajo tako večji nadzor nad primerno in zadostno uporabo.

  Kot že omenjeno, je kreatin monohidrat najbolj priljubljena in razširjena oblika kreatina, obstajajo pa tudi številne druge, katere lahko pri nas najdete tukaj: Kreatine Creapure in Druge oblike kreatina


Kreatin Monohidrat

Cell-Tech 1360g – MuscleTech

38.99
NOVO
24.99
-20%
Original price was: €27.99.Current price is: €22.39.
16.99
25.99
25.99
Ni na zalogi
24.99
Ni na zalogi