fbpx

Ogljikovi Hidrati

Ogljikovi hidrati so glavni vir energije za športnike ter zato predstavljajo ključni del njihove prehrane. Pri vnosu zadostne količine ogljikovih hidratov vam lahko pomagajo prehranska dopolnila, ki jih najdete tukaj.Preberi več

  Za tiste, ki se ukvarjajo z visoko intenzivnimi in vzdržljivostnimi športi (npr. tek, kolesarjenje, plavanje, …) je uživanje zadostne količine ogljikovih hidratov samo s hrano lahko težko.
  Prehranska dopolnila z ogljikovimi hidrati so izdelki, namenjeni zagotavljanju ogljikovih hidratov športnikom pred, med in po treningu. Ti dodatki so lahko v obliki gelov, praškov, napitkov ali ploščic in vsebujejo različne količine ogljikovih hidratov.
  Prehranska dopolnila z ogljikovimi hidrati so lahko narejena iz enostavnih ali sestavljenih ogljikovih hidratov, ki jih telo hitro (enostavni OH) oziroma počasi (kompleksni OH) prebavlja.
  Enostavne ogljikove hidrate, kot sta glukoza in fruktoza, telo hitro absorbira, kar zagotavlja hiter naval energije. Kompleksni ogljikovi hidrati, kot sta naprimer maltodekstrin in dekstroza, se prebavljajo dlje in zagotavljajo bolj dolgotrajno energijo.
  Pri čem vam lahko pomaga uporaba prehranskih dopolnil z ogljikovimi hidrati?
  Izboljšana zmogljivost: Ogljikohidratna prehranska dopolnila športnikom zagotavljajo energijo, ki jo potrebujejo za boljši izkoristek med treningom. Pomagajo zakasniti utrujenost in izboljšajo vzdržljivost, zato lahko športniki trenirajo močneje in dlje.
  Hitrejše okrevanje: Uživanje ogljikohidratnih športnih dodatkov po treningu pomaga obnoviti zaloge glikogena v mišicah, kar skrajša čas okrevanja in športnikom omogoča, da se prej vrnejo na trening.
  Priročnost: Ogljikohidratna športna dopolnila je enostavno vzeti seboj in zaužiti med treningom, zato so priročen način za oskrbo med treningom.
  Katere vrste poznamo?
  Energijski geli: Energijski geli so priljubljeno ogljikohidratno športno dopolnilo, ki je na voljo v majhnih prenosnih pakiranjih. Vsebujejo visoko koncentracijo ogljikovih hidratov in so namenjeni uživanju med treningom.
  Energijski napitki: Energijski napitki so še eno priljubljeno športno dopolnilo z ogljikovimi hidrati, ki so v tekoči obliki. Vsebujejo mešanico ogljikovih hidratov, elektrolitov in drugih hranil ter so namenjeni za uživanje pred ali med treningom.
  Energijske ploščice: Energijske ploščice so priročen način uživanja ogljikovih hidratov pred treningom ali po njem. Običajno vsebujejo mešanico enostavnih in sestavljenih ogljikovih hidratov.
  Ogljikovi hidrati v prahu: Ogljikovi hidrati v prahu so vsestranski športni dodatek ogljikovih hidratov, ki ga lahko dodate pijači ali hrani. Na voljo so v različnih okusih in jih lahko zaužijete pred, med ali po vadbi.


28.99
14.99
-20%
Original price was: €2.49.Current price is: €1.99.

Ogljikovi hidrati

Olimp, Carbonox – 1000g

12.99

Ogljikovi hidrati

Olimp, Carbonox – 3500g

29.99
12.99
28.99
19.99
Ni na zalogi
35.99