fbpx

CLA

Prehranski dodatki s CLA lahko pomagajo pri hujšanju, zmanjšujejo tveganje za bolezni srca, izboljšujejo občutljivost na inzulin, podpirajo imunski sistem in izboljšujejo zdravje kosti.Preberi več

    Konjugirana linolna kislina (CLA) je vrsta maščobne kisline, ki jo v majhnih količinah najdemo v nekaterih živalskih proizvodih, kot so naprimer govedina ali mlečni izdelki.

    Najpogosteje izpostavljena učinka CLA sta pridobivanje mišične mase in izguba telesne maščobe. Hranila, ki jih zaužijemo, preusmerja v mišične namesto v maščobne celice. Vpliva na hitrost presnove v telesu – velike maščobne celice razbije na manjše in s tem vpliva na njihovo hitrejšo razgradnjo.

    Deluje tako, da zavira delovanje encima lipoproteinske lipaze, ki je odgovoren za shranjevanje maščob v telesu. Z zaviranjem tega encima lahko CLA zmanjša količino maščob, ki se shranjujejo v telesu, kar vodi v izgubo telesne teže in izboljšanje telesne sestave.

    Nekatere študije so pokazale, da lahko prispeva k izboljšanju zdravja srca in ožilja, saj zmanjšuje vnetja in izboljšuje raven holesterola. 

    Poleg zgoraj napisanega tudi konjugirana linolna kislina tudi antiksidativne lastnosti, ki lahko pomagajo pri podpori zdravega imunskega sistema. Lahko pa tudi pomaga izboljšati kostno gostoto in zmanjšajo tveganje za osteoporozo. 


-12%
Original price was: €32.99.Current price is: €28.99.
Ni na zalogi