fbpx

Beta Alanin

Jemanje beta alanina pred treningom lahko poveča intenzivnost, s katero lahko trenirate saj odloži mišično utrujenost ter tako podaljša trajanje, s katerim lahko vzdržujete določeno visoko intenzivnost treninga. Lahko pomaga preprečevati bolečine v mišicah in izboljša športno zmogljivost. Preberi več

    Je priljubljeno prehransko dopolnilo za uporabo pred treningom. Športna korist dodajanja beta-alanina je predvsem v njegovi sposobnosti, da poveča koncentracijo karnozina v mišicah. Beta-alanin je dejavnik, ki omejuje hitrost proizvodnje karnozina, zato nizke ravni beta-alanina ovirajo sposobnost telesa, da proizvaja karnozin. Karnozin pa uravnava različne telesne funkcije, zmanjšuje kopičenje mlečne kisline, povečuje vzdržljivost in lahko zmanjša splošno utrujenost. Večja sposobnost absorpcije karnozina v mišicah pa lahko tudi poveča moč in pusto mišično maso.
    Beta Alanin vam je na voljo večinoma v obliki kapsul, vendar je zaradi teh številnih koristi ki jih prinaša tudi zelo pogosta sestavina Pre-Workout izdelkov.