fbpx

L-Karnitin

L-karnitin je aminokislina, ki jo telo sicer proizvaja naravno, ter igra ključno vlogo pri prenosu maščobnih kislin v mitohondrije celic, kjer se pretvorijo v energijo.Preberi več

  L-karnitin je priljubljeno športno dopolnilo, ki je v zadnjih letih pridobilo veliko pozornosti. Gre za derivat aminokislin, ki ima ključno vlogo pri energijski presnovi, saj kot rečeno prenaša maščobne kisline v mitohondrije, kjer se pretvorijo v energijo. Ta proces je bistvenega pomena za delovanje mišic in telesno zmogljivost, zato je L-karnitin priljubljeno prehransko dopolnilo za športnike in fitnes navdušence.
  Ena od glavnih prednosti L-karnitina kot prehranskega dopolnila je njegova sposobnost izboljšanja presnove maščob. S povečanjem prenosa maščobnih kislin v mitohondrije L-karnitin pomaga telesu, da med vadbo lažje kuri maščobe kot vir energije, kar pa pomeni dodatno energijo med treningom.
  Zaradi tega ima L-karnitin ključno vlogo tudi pri izboljšanju vzdržljivosti in zmanjšanju utrujenosti. Med treningom se telo pri pridobivanju energije zanaša na ogljikove hidrate in maščobe. Vendar pa se s povečevanjem intenzivnosti in trajanja treninga zaloge ogljikovih hidratov v telesu izčrpajo, kar povzroči utrujenost. L-karnitin lahko pomaga zakasniti nastanek utrujenosti, saj poveča uporabo maščobnih kislin kot vira energije in tako varčuje z zalogami glikogena. To športnikom omogoča daljše treninge pred nastankom utrujenosti, kar pa vodi do izboljšanja zmogljivosti.
  L-karnitin pozitivno vpliva tudi na regeneracijo po treningu. Poškodbe mišic zaradi treninga lahko povzročijo vnetje in oksidativni stres, kar seveda pomeni bolečine v mišicah in njihovo slabše delovanje. Dodatek L-karnitina lahko zmanjšuje oksidativni stres in vnetje, s čimer izboljša okrevanje in zmanjša bolečine v mišicah. To pomeni, da si lahko športniki po treningih hitreje opomorejo.
  Poleg tega je bilo dodajanje L-karnitina v nekaterih študijah, povezano tudi z zmanjšanjem upadanja kognitivnih funkcij s staranjem in razpoloženja.
  L-karnitin velja za varen in učinkovit športni prehranski dodatek, ki lahko izboljša presnovo maščob, poveča vzdržljivost, zmanjša utrujenost in izboljša regeneracijo. Športnikom in fitnes navdušencem, ki želijo doseči svoje telesne cilje, lahko dodatek L-karnitina koristi, zlasti v kombinaciji z zdravo prehrano.


-12%
Original price was: €32.99.Current price is: €28.99.