fbpx

Kofein

Kofein je naravno poživilo, ki spodbuja možgane in osrednji živčni sistem ter vam pomaga ostati budni in zakasnjuje nastanek utrujenosti.Preberi več

    V prehranskih dodatkih je zelo priljubljena sestavina zaradi njegovega učinka povečanja energije, pospeševanja presnove in zaviranja apetita.

    Lahko izboljša razpoloženje in delovanje možganov, s tem da blokira možgansko signalno molekulo adenozin. To povzroči relativno povečanje drugih signalnih molekul, kot sta dopamin in noradrenalin. Ta sprememba v možganskih sporočilih naj bi ugodno vplivala na vaše razpoloženje in delovanje možganov.
    Kofein lahko pospeši presnovo in izgorevanje maščob, vendar ga za boljši učinek pogosto najdemo v kombinaciji z drugimi sestavinami. Je pogosto priljubljena sestavina v fatburnerjih saj aktivira druge sestavine, ki skupaj z njim delujejo v sožitju ter tako pripomorejo k kurjenju maščob.
    Kofein lahko pri treningu poveča porabo maščob kot goriva. To nam koristi, saj  pomaga, da glukoza shranjena v mišicah traja dlje, kar upočasni čas do mišične izčrpanosti. Lahko pa izboljša tudi mišične kontrakcije in poveča toleranco do utrujenosti.
    Kofein zmanjša zaznan napor med treningom, zaradi česar je priljubljen dodatek v pre workout izdelkih, saj je trening tako lažji.