fbpx

Kazein

Kazein je beljakovina s počasnim sproščanjem in je iz tega vidika priljubljena izbira za uživanje pred spanjem, saj spodbuja rast mišic med spanjem. Zaradi daljšega časa delovanja pa ima njegovo uživanje tudi daljši občutek sitosti.Preberi več

    Beljakovine kazeina telesu zagotavljajo počasno in enakomerno sproščanje aminokislin, zato so idealne za uporabo med časom, ko telo nekaj časa ne bo prejelo vnosa beljakovin, na primer pred spanjem. Če kazein zaužijete ponoči, lahko zagotovi počasno sproščanje aminokislin v času postenja (tj. spanja). Tako pomaga zagotavljati aminokisline v daljšem časovnem obdobju in pomaga pri izgradnji mišic. Poleg tega pa pomaga preprečevati razgradnjo beljakovin in s tem pomaga pri okrevanju.

    Kazein je popolna živalska beljakovina, kar pomeni, da vsebuje vse esencialne aminokisline, ki so potrebne za gradnjo mišic ter vsebuje pomembne minerale, kot sta na primer kalcij in fosfor. Kot rečeno se prebavljajo počasneje kot druge beljakovine, zato tudi bolje zmanjšujejo apetit in povečujejo občutek sitosti. Zaradi daljšega občutka sitosti, kot v primerjavi z recimo Whey Protini, so primerne tudi za uravnavanje telesne teže.

    Kazein ima relativno visoko vsebnost vseh EAA. Aminokisline so izjemno koristne vašemu telesu, saj zagotavljajo gradnike beljakovin, zmanjšujejo katabolizem (razgradnjo) beljakovin in omogočajo gradnjo mišic.

    Kazein se nahaja predvsem v mlečnih izdelkih. Jogurti in skuta vsebujejo veliko kazeina, zato je uživanje teh živil dober način za povečanje deleža kazeina v dnevnem vnosu beljakovin. Če pa želite zaužiti več od povprečne priporočene količine, kot to počnejo številni športniki, je kazein v obliki prehranskega dopolnila odličen način.


-15%
Original price was: €61.99.Current price is: €52.69.
NOVO