fbpx

EAA

EAA so sestavljene iz vseh treh osnovnih aminokislin (BCAA) z dodatkom histidina, lizina, metionina, fenilalanina, treonina in triptofana. Vsebujejo torej vseh 9 esencialnih aminokislin, medtem ko so BCAA sestavljene le iz 3 glavnih aminokislin.Preberi več

    Veljajo za esencialne, ker jih naše telo ne more proizvesti samo, zato jih moramo dobiti z vsakodnevno prehrano ali prehranskimi dodatki. Če želite s prehrano dodati nekaj dodatnih esencialnih aminokislin in imate težave z konstantnim ustreznim vnosom takšnih hranil in zadostne količine beljakovin so EAA v obliki prehranskega dopolnila odlična izbira.

    Kot rečeno, so EAA so v primerjavi z BCAA, bolj primerne za tiste, ki dnevno ne dosegajo zadostnega vnosa beljakovin, saj ohranjajo mišice, zlasti v stanju stradanja in zaradi zelo nizkega odziva telesa na inzulin ne prekinejo posta.

    Njihova uporaba po treningu poveča sintezo mišic, kar spodbuja hitrejše okrevanje in zmanjšuje utrujenost. Dokazano je tudi, da pomagajo izboljšati spanec.

    Poveča se tudi mentalno delovanje zaradi aminokisline triptofan, ki proizvaja serotonin, ki pomaga pri kognitivnih sposobnostih.


-21%
Original price was: €28.99.Current price is: €22.99.