fbpx

BCAA

BCAA so esencialne aminokisline, pri vaših ciljih pa vam pomagajo predvsem s tem da gradijo mišice, zmanjšujejo utrujenost, pomagajo pri izgorevanju maščob in pomagajo pri zakisanosti mišic po treningu(“musklfibr”).Preberi več

    Sestavljajo jih aminokisline levcin, izolevcin in valin, ki sestavljajo približno 35% mišičnih beljakovin v telesu. Med esencialne spadajo zato, ker jih naše telo ne proizvaja samo – dobiti jih moramo s hrano ali prehranskimi dopolnili. Te aminokisline pomagajo ohranjati zaloge glikogena v mišicah, ki je gorivo za mišice in zmanjšuje razgradnjo beljakovin med vadbo – to pomeni, da ima vaše telo zanesljiv vir energije, ki ga lahko uporabi med vadbo. Poleg tega bogate zaloge glikogena preprečujejo telesu, da bi namesto tega za energijo razgradilo mišične beljakovine. Zato so prehranska dopolnila BCAA koristna za vaše mišice – pomagajo jih graditi, vzdrževati in varovati. To potencialno pomeni več energije, več ponovitev in več dosežkov. BCAA vam torej lahko pomagajo, da iz vsakodnevnega treninga potegnete več.

    BCAA predstavljajo odlično izbiro, ne glede na to ali je cilj hujšanje, pridobivanje mišične mase ali pa vzdržljivost, saj njihovo delovanje posredno in neposredno vpliva na vse procese, ki se dogajajo v telesu.