fbpx

Visoko beljakovinski gainerji

Visoko beljakovinski gainerji vsebujejo na merico relativno več beljakovin in manj ogljikovih hidratov.Preberi več

    Pogosto vsebujejo razmerja beljakovin napram ogljikovim hidratov 1:1 ali 1:2, torej vsebujejo enako količino beljakovin kot ogljikovih hidratov ali pa imajo okvirno 2grama ogljikovih hidratov na vsak gram beljakovin, ki so v posamezni merici.

    Poleg osnovnih sestavin, pogosto vsebujejo tudi dodatne kot so kreatin, zdrave maščobe, prebavne encime in podobno, ki delujejo skupaj za boljši učinek pridobivanja telesne teže.

    Visoko beljakovnski gainerji so bolj primerni za tiste ki si želijo pridobiti na telesni teži ali mišični masi, vendar nimajo potrebe po večjih količinah ogljikovih hidratov ali pa bi jih želeli imeti kot priročen dodaten obrok v dnevu.

    Z vidika pridobivanja telesne teže, visoko beljakovinskim gainerjem rečemo, da so to tisti gainerji, za bolj kvalitetno pridobivanje mase, saj višja vsebnost beljakovin pomeni, da bo več hranil namenjenim mišicam kot pa polnjenju glikogenskih rezerv in metabolizmu.

    So pogosto priljubljena izbira fitnes navdušencev in bodybuilderjev za dodatek obroka, ko je težko doseči dnevne kalorične cilje z običajno prehrano, vendar si želijo povečati telesno maso.


38.99
82.99

Visoko beljakovinski gainerji

Olimp, Profi Mass – 1000g

27.99